Když se jednou naskytne úplně jeden den navíc. Mimo kalendář - mimo čas - prostě se jen tak volně nabízející? Zadarmo??? Co uděláme? No přeci to vyrazíme oslavit na megaakci kačerů do Brna!

29. únor je den opakující se jednou za 4 roky. A protože to je velká zvláštnost, jedeme s Jankou brzo ráno směr Brno. Máme v plánu navštívit geocachingový mega event Lap Day 2000 a udělat si společně malý rekord - dosáhnout na co nejvíce různých odlovených keší v jeden den.

Do Brna dojíždíme chvíli po osmé a parkujeme autíčko mimo centrum, abychom ušetřili za parkovné. Když si ale koupíme lístky na tramvaj dochází nám, že to samé by stálo parkování v centru. No to jsme nedořešili. Ale už se stalo - nasedáme na tramvajku - šalinu nebo smirgl - každý ať si to přebere podle svého - a míříme do centra.

keska-top.jpg

Svou první zastávku děláme kousek od centra, kde jdeme odchytit jednu speciální kešku. Je  schovaná v průjezdu a na první pohled jako keška vůbec nevypadá. Možná proto je stále na místě a nikdo si ji nebere domů. A navíc je zábavná. Výborně se u ní bavíme a dáváme jí modré srdíčko s tím, že je to asi jedna z nejvymazlenějších kešek, které jsme měli zatím čest potkat. Pak pokračujeme v dalším odlovu kešek v okolí, abychom si splnili naše předsevzetí.

schranka-keska.jpg

Další naše kroky již míří do centra - ke katedrále sv. Petra a Pavla, tedy na Petrov. A tady to už začíná být husté. Tedy co se počtu lidí koukajících do mobilů a hledajících něco kolem sebe čítá... Tady není přemudlíno, ale překačerováno! (Pro neznalé - mudlové jsou ti, co nesbírají kešky!)

kaceri-namesti.jpg

Přejmenováváme Petrov na Kačerov a jdeme se zapojit do reje. Okolo katedrály se v obou směrech vinou labky - tedy druh keší, u kterých musíte najít přesnou pozici a odpovědět na danou otázku. Když katedrálu oběhneme několikrát do kolečka a odlovíme ještě pár dalších keší, míříme k eventu  v Denisových sadech. Tady na nás čeká vzácnost - plakát s obrázkem Signal The Frog - speciální keškou, kterou můžete zalogovat právě jen na Mega nebo Giga eventech.

signat-the-frog.jpg

Fotím Janku před plagátem, zapisujeme se do logbooku, který je stejně jako event giga:

lap-dya-logbook.jpg

Pak odlovíme vše co můžeme a pokračujeme do města. Sedáme si na oběd a za chvíli za námi dorazí Miška s Tomem - naši geokolegové a také rodina z jihu Čech. Chvíli si povídáme a pak zase pokračujeme v našem snažení. My míříme na Špilas. Cestou potkáváme geokolegu Tuzkyho se kterým pak projdeme vše v okolí a společnými silami odlovíme i zlobivé Wherigo - díky za společnost!

ze-spilasu-2.jpg

ze-spilasu.jpg

logbook-29-unora-3.jpgZe Špilasu se vracíme opět do centra a už sami lovíme další restíky. Po čtvrté hodině se opět vracíme na začátek - tedy na Petrov. Jsme celí uťapkaní a víme, že na nás čeká ještě dlouhá cesta s limitem - musíme se do 18:30 dostat nazpět do Ostravy, kde nás čeká poslední dnešní keškové zastavení - event s Hankou "29. únor 2019".
Stíháme to naprosto přesně a zároveň s ownekou vstupujeme do hospůdky, kde se event odehrává. Během chvilky zaplňujeme celé velké pódium a zabíráme skoro púl restaurace. 

typy-kesek.jpg

Povídáme si s kolegy a ani nevnímáme, že utekla další hodina.

Splnili jsme své předsevzetí a za jeden den olovili 61 keší 11 druhů (jo, já vím Miško, že se Labka nepočíta! - takže 10 + 1).
Počasí se udrželo - bylo těsně nad nulou a poprchávalo jen chvíli. V zápalu boje jsme ani nestačili promrznout nebo prochladnout. Sen se splnil, teď už zase chystat nějaký další!!!

Vytisknout stránku Vytisknout stránku6. 3. 2020, 14:08, zobrazeno 866x, dnes 0x
0.0 0Hodnocení