Sasanková Polanská niva

Jaro kouzlí a paní Zima už může jen v noci vystrkovat růžky. Sluníčko hřeje a my využíváme každou volnou chvilku k výpadům do přírody - jako mnoho dalších... Dnes (22. 4. 2013) jsme po práci vyběhli na jednu rychlou vycházku na Polanskou nivu.

sasanky-na-polanske-nive1.jpg

První sasanky potkáváme sotva vejdeme do lesa za vypuštěnými rybníky.

sasankovy-les.jpg

Kousek dál je les už úplně plný. Sasanka na sasanku. Nádhera!!!

petaklic.jpg

Pak vstupujeme do lužního lesa. Mezi meandry potoka vidíme první petrklíče. V dálce hulákají nadržené žáby a v dálce se začíná zatahovat a ozývá se strašidelné hřmění.

luzni-les.jpg

cesnek-medvedi-v-luznim-lese.jpg

V lužním lese už moc květin nevidíme. Pár sasanek, chudé zbytky sněženek, sem tam orsej, kyčelnice či plicník a hromadu, ale hromadu zelených lístků česneku medvědího. Za pár dnů se znovu celý les zabarví do bíla - to až česnek rozkvete. To bude nářez!

petaklice.jpg

Za lesem přecházíme louku k meandrům Odry. Alespoň vyfotíme pár petrklíčů a rychle se obracíme na zpáteční cestu. Hromy nás nutí šlápnout do koní a spěchat domů.

sasankovy-les-2.jpg

Ještě se chvíli zastavíme u sasanek a pak rychle k autu. Nakonec jsme ani nemuseli spěchat - kumuly zmizely a hrom už neslyšíme. Jen sluníčko hřeje a hřeje. Až v Ostravě potkáváme mokrá auta. Někde určitě pršelo - ale my jsme se tomu krásně vyhnuli. Díky přírodo!!!

janka-mobilni-fotografka.jpg

Vytisknout stránku Vytisknout stránku22. 4. 2013, 20:25, zobrazeno 3647x, dnes 2x
4.4 5Hodnocení