Po krátké době opět přidávám jednu písničku - už starší, ale pořád nádhernou a navíc ve třech provedeních - a že jich bude určitě mnohem více.

Jejími autorem byla dvojce Simon & Garfunkel a písnička vznikla v roce 1965. Práce na textu začala cca čtvrt roku po atentátu na J. F. Kennedyho, Paul Simon chtěl v písni vyjádřit atmosféru a emocionální trauma, které se Američanů zmocnilo po zavraždění jejich hlavy státu.

simon-garfunkel.jpg

The Sound of Silence byla původně zahrnuta jako poslední písnička alba Wednesday Morning, 3 A.M., později se ale Simon a Garfunkel rozhodli věnovat jí celé album se stejným názvem jako tato píseň - The Sound of Silence.

V roce, kdy se písnička na chvíli dostala na první místa hidparád jsem se na svět vyklubal i já... Takže už to je nějaký ten pátek. Pamatuji si ji už z mého dětství a dodnes si tklivou melodii rád poslechu. Dokonce mám ještě schované staré vinilové album těchto muzikantů.


Před nedávnem jsem shodou náhod - či spíše důmyslným napovídáním youtube (sledovaný Velkým bratrem) narazil na další dvě provedení - první od mých oblíbených Pentatonix, a pak rokovější verzi od Disturbet. Obě mají něco do sebe a já si je zde rád odložím:


simon-garfunkel-1.jpg

 

simon-garfunkel-2.jpg

 

Text: karaoketexty
Info: Wikipedia

Vytisknout stránku Vytisknout stránku22. 10. 2020, 18:06, zobrazeno 1743x, dnes 0x
0.0 0Hodnocení