Poslední modelářské chvilky mne tak nadchly, že jsem se po nutném úklidu pracovní plochy opět vrhnul do dalšího modelu.

Je karanténa, spousta modelářů chrochtá blahem, že mají plný kitník modýlků a s nutností sedět doma přichází doba modelářských orgií. U mne to je jinak. Karanténa nám přinesla o 100% větší zápřah, než jaký máme standardně. A že se normálně nenudíme. No a tím samozřejmě přichází i únava. Jak se odreagovat? Zábavou, u které vypustíte vše z hlavy...

A tak si ze skříně vytahuji skoro poslední model, který jsem si koupil - tedy daroval jsem si ho pod stromeček na předminulé Vánoce. Je to stroj, který jsem měl možnost vidět i v letu na vlastní kukadla - byl součástí výstavy NATO 2015.

osprey-krabice.jpg osprey-eggs-obal.jpg 

Barvy pro model mám připravené už od doby, kdy jsem začal stavět stejný model, ale v měřítku 1:eggs. Tedy malou recesi - nebo parafrázi na tento stroj. Dal mi ho na stejné vánoce syn a já se na něj vrhnul prakticky hned. Byla to milá stavba :)

A tak jsem se  v dubnu každou pracně ukradenou chvilku zavíral do pracony, pouštěl si chytré rady odborníků, jak zvládnout v on-lajnu nastalou situaci a hrál si s modelem. Snažil jsem se, aby dopadl lépe, než starý Mi 24p Hind, který jsem dělal naposled. No, snad jsem se trochu posunul - ovšem chyb tam vidím i nadále spoustu... Stavebnice byla přesná, s minimem tmelení a nutnosti úprav.

porovnani-osprey.jpg

Ať jsou tam chyby nebo ne, stavba splnila svůj účel - krásně jsem si u ní odpočinul a pustil všechny starosti z hlavy. Navíc jsem si mohl na poličku položit další model.
Tím položením mi ale vznikl problém - model je tak velký, že se na polici už bez sundání vrtulí nevejde a hlavně už tam žádný další nedám!!! Ovšem přestat stavět se mi nechce!

policka-osprey.jpg

A tak začínám uvažovat nad zasklenou skříní, do které bych letadla nepokládal, ale věšel na plocho, tak jako ty v měřítku 1:32 pod poličkou. Skříň by tím pádem nemusela být hluboká a nezabrala by mnoho místa.

 

Vytisknout stránku Vytisknout stránku13. 5. 2020, 17:53, zobrazeno 1183x, dnes 2x
0.0 0Hodnocení