Říkal jsem, že si v létě dám od modelů pokoj, ale nedalo mi to. Sotva jsem si uklidil stůl od posledního "kočičáka", tak hned pokládám na stůl nový kousek...

To si občas povídáme se synem o modelaření, já o svých letadýlkách, on o svých modelech z deskovek. Musím se přiznat, že mi to jeho modelaření neleze do hlavy a vůbec se mi to nezapisuje. Prostě se v nich nevyznám. Ne tak on. Dobře si pamatuje, co jsme si povídali.

Už dlouho mám postavenou F16, těším se na stavbu F15 a F14, v kitníku mi leží F4 - tak mi v řadě mých oblíbených kousků chybí F18! A pak před dvěmi lety dostanu k narozeninám krabici jak kráva s nápisem Superbug. Kdybych nepoznal na obrázku Horneta, tak jméno Superbug neznám. Až pak si dohledám, že jde o modernizovanou verzi Hornetů, u které byly ve velké míře použity speciální materiály - hliníkové slitiny (31%), uhlíkové kompozity (19%) a titanové slitiny (21%). A také si dohledám, kolik model stál. Synátor na mě vůbec nešetří!

img_7942.jpg

A tak si těsně před dalšími narozeninami - ke kterým mimochodem dostanu modely celkem tři! - vytahuju tento nádherný stroj na můj pracovní stůl. Začínám klasicky studiem plánků, hledáním a nákupem barev a díky plné výbavě od Eduarda ani nemusím nic dalšího dokupovat.

Po prvním říznutí do rámečku zjišťuji, že plast je extrémně měkký. Při prvním ořezávání otřepu jsem v těle materiálu. Přemýšlím, zda je to dobře, nebo ne. Bude se to dobře brousit, ale musím si dávat velkého bacha, abych neprobrousil díru, nebo neodřízl to, co má zůstat...

superbug-kokpit-2.jpg

Tato limitovaná edice má už v základu lepty - jak barevné palubky, tak pásy. Sedačka je z resinu.

superbug-1.jpg

superbug-1spodni-strana.jpg

Model sedí docela přesně, jen minimálně je třeba použít tmel.

predbarveni.jpg

Pak přišel na řadu černý surfacer. Na něj jsem nanesl černou barvu na hřbet, zamaskoval ji a začal si hrát s bílou podkladní barvou jako předstínováním. Jen jednoduché kličky. No a nakonec přišly barvy, decaly, laky a šmudling :)
fa-18e-superbug-1_48-0.jpg

fa-18e-superbug-1_48-2.jpg

fa-18e-superbug-1_48-6.jpg

fa-18e-superbug-1_48-4.jpg

Zdálo se mi, že stavba trvala poněkud déle, ale bylo to tím krásným podzimem, který mne tahal spíše ven než za modelářský stůl a taky nějakou podzimní únavou či co to na mne leze...

Dokončeno 22. 10. 2022

A tak si uklízím stůl, vynáším koše a na chvíli si dám pokoj. Ať mám čas vymyslet, do čeho se pustím teď. Že bych si zašel na druhou stranu barikády???

Vytisknout stránku Vytisknout stránku10. 9. 2022, 11:56, zobrazeno 564x, dnes 0x
0.0 0Hodnocení