Videa s úsměvem

Asi jsem divný, nebo starý Wink, ale nebaví mne surfovat po internetu. Nedokážu sedět hodiny a bloudit největším bludištěm na světě. Ale občas mne zavolá můj syn a ukáže mi něco zajímavého. On už ví, co mám rád - a já jsem zase rád že mne občas zavolá.

Dnes mi ukázal stránku www.videacesky.cz a já neodolal a začal si je přehrávat. Jestli dovolíte, budu Vám tady vkládat odkazy na zajímavá videa, někdy pro zasmání, někdy pro poučení a hlavně pro chvilku odpočinku.

Úsměvem ke štěstí!

Tak toto video mne oslovilo. Možná proto, že se rád usmívám a své depky nesnáším. A lidé kolem mne je asi taky nemají rádi Laughing.
Už nějakou dobu hraji takovou hru - když stojím v řadě u pokladny v obchodě, pozoruji pokladní. Většina z nich asi není ze své práce zrovna odvázaná. Taky není o co stát. Monotónní práce, protivní zákazníci, o zaměstnavatelích raději psát nebudu....
Když příjdu na řadu,  prvně se na pokladní podívám a s úsměvem pozdravím. Než mi nákup odpípá, je dost času ji "zpracovat", aby se jí na tváři objevil úsměv. A to je cíl mé "hry". Většinou se mi to podaří, i když někdy se musím snažit, aby ta dotyčná urpuťačka nezkazila náladu mi...

Klip, který Vám chci ukázat vás určitě dojme a příště se budete na své okolí určitě usmívat. Tady je:

smile.jpg

Klikněte na obrázek a otevře se vám okno s klipem s českým překladem.

Patrick Jean a jeho kouzla s grafikou

Musíte mít nápad a musíte vědět jak na to. Patrick Jean umí obojí. Podívejte se na dvě velice zajímavé vide. První možná trochu katastrofické, ale s výborným nápadem!

Celoobrazovkové video spustíte ZDE

Druhé video má úžasný napad, kdyby bylo tak jednoduché si zkrášlit svět! Jen ten konec....

Celoobrazovkové video spustíte ZDE

Connie Talbot a Britain´s Got Talent

Myslím, že většina z Vás už viděla a hlavně slyšela malou, šestiletou Connie. Protože mne tento klip dostal, dám ho mezi mé nejoblíbenější.

V prvním videu uvidíte prvotní vystoupení Connie na Britains Got Talent, kde totálně dostala porotu, druhé video už bude propracované - z finále této soutěže:

Jsem zvědavý, jak se tato soutěž rozjede u nás. Pro zajímavost Vám přikládám pár dalších soutěžících, jejichž výkony stojí za to. Shaheen Jafargholi:

Andrew Johnston byl o něco starší než Connie, ale výkon byl velice dobrý. Posuďte sami:

Nejkrásnější je, když soutěžící předvede něco, co od něj nikdo nečekal. Jsou dva, kteří překvapili nadmíru: Paul Potts a Susan Boyle:

A protože tady vkládám videa s úsměvem, přidám ještě jedno ze stejné soutěže. Je bezva, když si člověk sám ze sebe dokáže udělat legraci:

Omlouvám se, ale některá videa si musíte přehrát přímo z YouTube. Klikněte na odkaz v obrazovce.

Jean Michel Jarre

 Tohoto mága elektronické hudby poslouchám už hodně dlouho. Měl jsem to štěstí vidět ho na živo dvakrát, jednou v Praze na koncertě "OXYGEN" hraném na originální - původní nástroje. Po druhé jsem ho viděl v Ostravské ČEZ Aréně s výběrem toho nejlepšího, co zatím složil.  Byly to moc pěkné vystoupení, ale J.M Jarre je spíše muzikantem "jednoho" vystoupení. Tim myslím jednoho neopakovatelného projektu - připomeňme si jeho nezapomenutelný koncert v Číně (prvni) nebo v Egyptě - The Pyramid. Níže si můžete prohlédnout nádherné záběry hor (s místy děsivými záběry lavin) doplněné o jeho nádherno hudbu.

Jak píši výše, jeho projekt "Koncert v Číně" byl asi pro mne tím prvním, co jsem od J. M. Jarreho slyšel. Uchvátil mne a od té doby jsem jeho věrným posluchačem. Níže Vám přikládám jeden klip z této akce pod názvem "Souvenir of China".

Až zpětně jsem se dostal k jeho prvotině, která ho katapultovala do hvězdných výšin elektronické hudby a stala se téměř klasikou. Jak jsem psal výše, měl jsem možnost vidět produkci této desky na jeho Pražském vystoupení. Vedle nás seděli lidé, kteří vůbec nevěděli, na co jdou. Neustále se ptali, kdy už budou ty světelné efekty a na konec se ptali - to je přestávka? Vůbec nepochopili o co se na tom koncertě jednalo. Na druhé straně stalo pod pódiem mnoho lidí, kteří byli touto hudbou uchváceni a jako v tranzu křepčili. Zde je ukázka z Oxigene - part IV.

Jean Michel Jarre hraje na originální nástroje, speciálně konstruované pro jeho projekty. Jedním znich jsou laserové varhany, na které se určitě všichni na koncertech těší. Atmosféra je jedinečná.

 

Ringo Starr

Člen legendárních Beatles - Ringo Starr nahrál nádherně otimistickou písničku. Janka si z ní udělala hymnu. Nahrála si jí do mobilu a každou chvíli, kdy se jí nedaří, se touto písní povzbuzuje. A mne také. Nakonec jsme si přeložili i text. No pohoda. Vždy, když Vám je těžko, řekněte si: "Co bylo bylo, řekněte si LA De Da..."

 

Tracy Chapman

Před mnoha lety - řekněme před dvaceti - jsme rádi sedávali u Davyho - našeho kamaráda. Muzikanta a baviče tělem i duší. Tam jsem se seznamoval s hudbou. Každou chvíli pouštěl na vinylových deskách novou muziku a já běhal do obchodu kupavat kazety chromky, aby mi muzika, kterou jsme si u něj nahrávali, co nejdéle vydržela.

Kazety jsou schované někde v šuplíku, přehrávač Technic už dosluhuje u rodičů kamaráda, Davyho jsem nedávno slyšel po dlouhých letech po Skype a já na spoustu muziky dočista zapoměl. Nyní ji znovu objevuji na YouTube. Jednu z prvních kazet, které jsem si na Techniku nahrál z LP byla Tracy Chapmanová. Pouštěl jsem si ji na zlepšení nálady i ve chvílích pohody. Tady Vám přikládám jednu z mých nejoblíbenějších. Poslechněte.

A ještě jednu ze stejného alba. Pro mne jedinečná hudba, spojená s jedinečnou dobou prvního poslechu. Krásné vzpomínání...

 

Vytisknout stránku Vytisknout stránku15. 5. 2010, 18:44, zobrazeno 3234x, dnes 0x
0.0 0Hodnocení