Je potřeba si dělat malé radosti - a já si právě jednu udělal...

Už nějaký ten pátek používám (a rád) čtečku PocketBook Touch Lux 3 (626). Už při zakoupení jsem si na displej nalepil ochrannou fólii a čtečku zabalil do slušivého obalu - to aby mi co nejdéle vydržela. A vydžela. I po těch letech čení je displej v pořádku a samotná čtečka také nedoznala úhony. Jen v místech, kde se jí při čtení dotýkám - tedy na čelním rámečku - se začala stírat barva a povrch "změkl" a je nepříjemně lepivý. Jakékoli snahy povrch utřít to ještě zhoršují.

Samotný obal už také pomalu začíná vypadat jako velmi žádaná kniha z knihovny. Okraje se začínají pomalu třepit a loupat. Pomohl jsem tomu i já, když jsem záložku na levé vnitřní stránce používal pro zasunutí prstů, aby se mi kniha dobře držela - hlavně v leže to bylo příjemné.

stary-obal.jpg

Díky tomuto stavu jsem se začal po očku dívat na novou čtečku. Zaujala mne čtečka PocketBook 700 ERA - je o trošičku větší - s úhlopříčkou 7" (moje čtečka má 6"), se systémem Linux, možností změnit teplotu barev (pro večerní čtení) a také s možností předčítání knih. Také jsem doufal, že nový systém a doba od mého posledního nákupu čtečky, zajistí rychlejší pohyb v knihovně při správě a hledání knih. Po přečtení recenzí se ale zázrak nekonal - opět si uživatelé stěžují na pomalé vykreslování a načítání. Čím to je? Samotným principem e-Ink?

Nakonec jsem se rozhodl si starou dobrou čtečku ponechat a koupit jen obal. Hledal jsem takový, který by měl na levé vnitřní straně možnost uchycení prstů. Chvíli to trvalo, neb čtečka už není nejmladší, ale našel jsem. První pokus se nepovedl - ač dodavatel v popisu psal, že obal sedí na model 626, neseděl. Naštěstí padl na Jančinu čtečku (PB627) a tak obal užila ona. Na druhý pokus už vše klaplo. Navíc je čtečka v obalu uchycena po celém obvodu, což částečně schovává ty nehezké setřené fleky na obvodu čelní strany čtečky. Takže nakonec mám pocit, že mám novou celou čtečku :)

obal-na-ctecku-otevreny1.jpg

obal-na-ctecku-stojanek.jpg

obal-na-ctecku-drzak-na-ruku.jpg

obal-na-ctecku.jpg

No uvidíme, co bude dál - pokud čtečka vydží, ponechám si ji. A snad se do té doby objeví nějaká nová, rychlejší, ta se nezakecá...

Vytisknout stránku Vytisknout stránku7. 7. 2023, 20:20, zobrazeno 402x, dnes 0x
0.0 0Hodnocení