Na Velký Pátek se vydáváme s Jankou do Prostějova. Poprvé v životě chci navštívit výstavu plastikových modelů pořádaný prostějovským klubem modelářů, letos již po čtyřicáté osmé. A já tu su poprvé!!!

Když jsem se o výstavě dozvěděl (z FB) píšu hned kolegovi modeláři Jardovi do Troubelic, jestli se také nepřijede podívat. Slovo dá slovo a my se těšíme na setkání.
Protože zájem o výstavu je rok od roku větší, celá akce se stěhuje do nových prostor ve sportovní hale. Když se připravujeme na cestu, vidíme na mapě dvě velká parkoviště - paráda - nebude problém s parkováním. Přijíždíme chvíli před desátou, zhruba po necelé hodině po otevření a nemáme šanci zaparkovat. Místo najdeme až naulici Wolfově, což je zhruba o půl kilometru dál.

Za chvíli volá Jarda, že je tady a podařilo se mu zaparkovat vzadu za halou, kam jsme neměli odvahu vjet. Odvážným štěstí přeje. Společně vstoupíme do haly a rozprchneme se každý na jednu stranu. Já mířím doprava, kde je vystavena bojová technika a Jarda doprava k letadlům. Nakonec se u letadel zase společně sejdeme - je to naše doména...

bukanyr.jpg

modely-pro-rozpozna-va-ni.jpg

Fotím si tyto zajímavé modely letadel a čtu si k čemu byly - jsou to modely spojeneckých letadel a sloužily pro učení německých pilotů k rozpoznání viděného / sestřeleného typu. Přistupuje k nám starý pán o hůlce, který má na saku připnuté medaile. Začne nám vyprávět, jak tady nastoupil co by mladý pilot a při brigádě našli pod bouraným hledištěm kina tyto modely, ještě po němcích. Prý se ale někde ztratily. Škoda.

Tornado Sea King Airfix Phantom Pano Tanku Osprey detaily Liberator Hind IMG_7714 Kamo kamov F104 F16 F14 Tomcat Detail

img_0424.jpg

Výrobce modelů a příslušenství Eduard má parádní vozidlo vyzdobené sestřely...

magnolie.jpg

zed.jpg

Krásně kreslená stará zeď v centru Prostějova

Po prohlídce výstavy se loučíme s Jardou a jdeme odlovit kešky v centru Prostějova. Dáme si oběd v restauraci a pak pokračujeme do Kostelce, kde jdeme odlovit sérii kešek s názvem Atlas mraků. 

kes-ky-atlas-mraku.jpg

Venku silně fouká a říčka Romže, kolem které jdeme je rozvodněná. Trochu nám to komplikuje naplánovanou cestu, ale my se nedáme a celou trasu zvládáme. Parádní Velký pátek...

Vytisknout stránku Vytisknout stránku6. 4. 2024, 19:16, zobrazeno 78x, dnes 2x
0.0 0Hodnocení